Reconnature

Raidlight Ultralight 1200 : #1 Review Φακός Κεφαλής

Raidlight Ultralight 1200

Η Reconnature μέσα από τα Reviews της, σαν βασικό στόχο έχει να τεστάρει τα προϊόντα της σε πραγματικές και απαιτητικές συνθήκες. Αυτό θα προσπαθεί να το πετυχαίνει μέσα από τις δοκιμές των προϊόντων της με συμμετοχή σε αγώνες ορεινού τρεξίματος ή πεζοπορίας. Εκεί όπου η σωματική κόπωση συναντάει τη ψυχική κούραση και είναι το σημείο που ένας αθλητής ή πεζοπόρος έχει την ανάγκη να μην προβληματίζεται από από τον εξοπλισμό ή το ρουχισμό που χρησιμοποιεί. Σίγουρα τα “θέλω” και οι απαιτήσεις ποικίλουν από αθλητή σε αθλητή ή από πεζοπόρο σε πεζοπόρο. Γι αυτό το λόγο η προσέγγιση των Reviews θα προσπαθήσουμε να είναι όσο πιο αντικειμενική γίνεται και σίγουρα δεν θα αρκεστούμε σε μία δοκιμή.

Ο φακός κεφαλής Raidlight Ultralight 1200, είναι το προϊόν που δοκιμάσαμε στον αγώνα ορεινού τρεξίματος 89χλμ, στο Ro.C Rodopi Challenge 50+ miles (89km) / +4800. Η εκκίνηση του αγώνα ήταν 5 το πρωί και η δικιά μας προσπάθεια ολοκληρώθηκε μετά από 18+ ώρες. Άρα κατά την εκκίνηση και τον τερματισμό χρειαστήκαμε φακό, συνολικά περίπου για 4:30 με 5 ώρες.

Πριν όμως προχωρήσουμε στο πρώτο μας Review, είναι χρήσιμο να επισημάνουμε μερικά χαρακτηριστικά. Ο Raidlight Ultralight 1200 είναι ένας φακός κεφαλής 1200 lumens κατάλληλος για όλες τις δραστηριότητες εξωτερικού χώρου όπως ποδηλασία, τρέξιμο, πεζοπορία, camping, ψάρεμα κλπ. Είναι πολύ ελαφρύς, έχει 5 σκάλες λειτουργίας, φωτίζει έως και 200m, η μπαταρία διαρκεί από 3.5 έως 30.5 ώρες, η συσκευασία συμπεριλαμβάνει δύο μπαταρίες (Li-on 2600mAh), καλώδιο μαγνητικής φόρτισης μέσω USB, η γωνία της δέσμης φωτός είναι 120°, εφαρμόζει με ελαστική ζώνη κεφαλής η οποία είναι κατασκευασμένη από ανακυκλώσιμα υλικά. Επίσης ο φακός μπορεί να αφαιρεθεί από τη ζώνη κεφαλής και να τοποθετηθεί με τον γάντζο που διαθέτει είτε επάνω σε σακίδιο είτε σε κάποιον ιμάντα που μας βολεύει ή ακόμα και να χρησιμοποιηθεί σαν απλός φακός χεριού. Είναι ανθεκτικός στο νερό και τη σκόνη (IP66) και η διάρκεια φόρτισης είναι 4.5 ώρες.

Το πρώτο βήμα ήταν να δούμε πως φορτίζει. Προς έκπληξη μας η μία άκρη του καλωδίου διαθέτει το κλασσικό USB και η άλλη ένα μαγνητάκι το οποίο εφαρμόζει (κολλάει) στην κεφαλή του φακού. Εμείς δεν είχαμε δει ξανά μαγνητική φόρτιση. Επίσης υπάρχει σχετική φωτεινή ένδειξη με χρωματισμούς μπλε, πράσινο, πορτοκαλί, ανάλλαγα με το στάδιο φόρτισης.

Η πρώτη επαφή που είχαμε ήταν η εφαρμογή στο κεφάλι. Σαν αίσθηση, αν και υπήρχε κάποια δυσπιστία, ήταν αρκετά καλή. Πολύ άνετος και ελαφρύς φακός, άλλωστε το όνομα του τα λέει όλα : Ultralight. Δεν προβλημάτισε καθόλου σε κανένα σημείο του αγώνα. Μάλιστα ακόμα και όταν ήρθε το φως της ημέρας τον κρατήσαμε στο κεφάλι (εκτός λειτουργίας) για να δούμε εάν θα μας ενοχλούσε. Σαν αποθηκευτικό χώρο δεν έχει και μεγάλες απαιτήσεις, θα μπορούσε να αποθηκευτεί και χωριστά το σώμα του φακού από την ελαστική ζώνη.

Η αλλαγή έντασης (διαθέτει 5 σκάλες λειτουργίας) διαπιστώσαμε ότι γίνεται με παρατεταμένο πάτημα του κουμπιού, το οποίο βρίσκεται στη κεφαλή του φακού. Όταν το πιέζουμε (για 5 δευτερόλεπτα) αλλάζει αυτόματα το επίπεδο φωτισμού. Ξεχωρίζει η δέσμη φωτός η οποία απλώθηκε μπροστά μας σε σχήμα μεγάλου κύκλου και πραγματικά ήταν σα να φώτιζε και το γύρο πεδίο. Κατά τη διάρκεια του τρεξίματος ο φωτισμός ήταν σταθερός ή τουλάχιστον δεν προβλημάτισε καθόλου με τα τραντάγματα.

Η σκάλα η οποία χρησιμοποιήσαμε ήταν κατά κύριο λόγο η μεγάλη και λίγο στην αρχή δοκιμάσαμε τις υπόλοιπες. Η μικρότερη σκάλα για το τρέξιμο που τη θέλαμε δεν έκανε, ήταν ελάχιστο το φως που πρόσφερε, ίσως για πιο στατική δραστηριότητα να ήταν καλή. Φυσικά η μπαταρία κράτησε 4 ώρες περίπου (+/- 10′), άλλωστε ο κατασκευαστής αναφέρει ότι στη μέγιστη λειτουργία το μέγιστο είναι οι 3.5 ώρες. Ωστόσο εντύπωση έκανε η διαφορά τρόπου φωτισμού όταν αλλάξαμε φακό για να συνεχίσουμε τον αγώνα (επίτηδες δεν αλλάξαμε μπαταρία). Σίγουρα όμως αυτό έχει να κάνει τι φακό χρησιμοποιήσαμε ως δεύτερο, πόσα lumens κλπ.

Για πρώτη δοκιμή το feedback που πήραμε ήταν αρκετά καλό. Άνετη εφαρμογή στο κεφάλι, δεν κουράζει, ωραία αίσθηση φωτισμού, κανένας προβληματισμός στην αποθήκευση και λειτουργία. Ίσως αυτό που πρέπει να μελετήσουμε είναι ο τρόπος που ρυθμίζεται το ύψος που επιθυμούμε να φωτίζει ο φακός. Εμείς χρησιμοποιήσαμε το γάντζο του φακού αλλά θα πρέπει να το δούμε εκ νέου.

Σύντομα θα υπάρχει και video review για τον φακό κεφαλής Raidlight Ultralight 1200 στο κανάλι μας στο YouTube.

Μη ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο Facebook , Instagram και στο YouTube Channel.

Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας.